Osmaneli Belediyesi Aralık Ayı Olağan Genel Kurulu Yapıldı
11 Aralık 2020
Kaynak: Kuruluş Gazetesi
Osmaneli Belediyesi Aralık ayı Belediye Meclis toplantısı, Belediye Başkan vekili Yalçın Yağız Başkanlığında, meclis üyeleriyle birlikte gerçekleşti.
Meclis Başkan Vekili Yağız, meclisin açılış konuşmasında, “toplantıya katılan meclis üyelerimizin, birlik ve beraberlik içindeki hareketlerine saygı duyuyoruz. Tüm meclis üyelerimize ve parti ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Ardından 5 Maddeden oluşan gündem görüşülmesine geçilirken, Başkan Yalçın Yağız’ın yaptığı açıklamalar sonrası gündemin 1. Maddesine geçildi
Gündemin ilk maddesinde, 2021 Gider Bütçesinin sunumu yapıldı. 2020 gider bütçesi, oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 2. Maddesinde 2021 yılı gelir bütçesi sunuldu. Görüşmeler sonrası oy Birliği ile 2.madde de kabul edildi.
Gündemin 3.Maddesi olan 2021 yılı bütçesi kararnamesinin görüşülmesi yapıldı. Yapılan görüşmeler sonrası oybirliği ile kabul edilen 2021 yılı bütçesi kararnamesi sonrası gündemin 4.maddesine geçidi.
Suya zam yok
Gündemin 4.Maddesi olan 2021 yılı ücret tariflerinin görüşülmesin de ise Başkan Yalçın Yağız yaptığı açıklamada, 2021 ücret tarifesini düzenlerken genel pandemi süreci dikkate alındı. Ücret tarifelerinin su başta olmak üzere Osmaneli halkını ilgilendiren tüm tarifeler bir önceki yılla aynı bırakıldı. Hiç zam yapmayarak halkımızı koruduk dedi. Sonrası yapılan oylama “2021 yılı ücret tarifeleri” oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 5.maddesinde ise 2020 yılı bütçe kalemleri aktarmaları görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonrası, bir meclis üyesinin red oyu sonrası oy çokluğu ile 5. Madde de kabul edildi.
Başkan Yalçın Yağız tüm meclis üyelerine birlik ve beraberlik içindeki hareketleri için teşekkür etti. Başkan görüşmelere katılan MHP ilçe Başkanı Hasan Eroğlu ve Yeni Refah Partisi Başkanlarına da teşekkür etti.