Osmaneli Covid-19 Dan Hayatını Kaybeden Vatandaşlar İçin 75 Bin Ağaç Dikecek
08 Aralık 2020
Kaynak: Kuruluş Gazetesi
Osmaneli Belediyesi her yıl 50.000 adet ağacı toprakla buluşturma projesi kapsamında, bu yıl covid-19 dan kaybedilen vatandaşlar adına 75.000 adet ilave ağaç dikecek.
Osmaneli Belediyesi tarafından 2015 yılında başlanılan proje sürekli canlı tutulurken, ilçenin parklarına, sokaklarına, yollarına kısaca her alanında çok güzel ağaçlar toprakla buluşuyor.
Proje kapsamında her yıl 50.000 adet ağaç dikilirken,10 yılda 500.000 adet ağaç dikme geleneğini sürdürülüyor.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuyla alakalı yaptığı açıklamada; bu güne kadar toplamda 300.000 adet ağacın toprakla buluştuğunu ifade ederek; “ağaç fidanlarımızı, Tarım ve Orman Bakanlığından, Yalova Tarım AŞ’den, Pamukovalı Halil beyden, Tarım İl Müdürlüğünden, Değişik kurum ve kuruluşlardan ücretsiz olarak temin ettiğimiz, kendi fidanlığımızda ürettiğimiz fidanlar dikerek, artık bugün Osmaneli nin değeri olan büyük ve prestijli ağaçlar konumuna getirdik” dedi.
Bu yılki hedeflerini 50.000 adetten 75.000 adete çıkarttıklarını söyleyen Başkan Şahin; “Gerekçemizde çovid-19 da kaybettiğimiz kardeşlerimizin anısını yaşatmak. Tüm Dünyanın sıkıntılı sağlık sorunu yaşadığı bugünlerde, cenazelerine bile katılamadığımız kardeşlerimizi ağaçlarla, parklarda kısaca her yerde yaşatmak. Ben inanıyorum ki halkımız bu yıl diktiğimiz her fidana gözü gibi yaşatacak ve aramızdan ayrılan sokağımızda, caddemizde, apartmanımızda, mahallemizde ve köyümüzde sessizce veda eden kardeşlerimizi asla unutmayacak “dedi.